2017-02-22

Framtiden är redan här. På Digitala veckans konferensdag om Artificiell intelligens (AI) får du en unik möjlighet att se och höra hur du skulle kunna använda AI för att effektivisera din verksamhet. Och, det handlar inte om fem år fram i tiden. Du kan börja redan i morgon!

Artificiell intelligens används redan i många verksamheter, som exempelvis bildigenkänning i vården, chatbots som svarar på supportärenden och slutsatsdragning från stora datamängder. Detta används allt mer som stödfunktioner i företag och organisationer, och innebär betydande konkurrensfördelar som du får lära mer om.

På programmet står föredrag från ett flertal experter på området där var och en har en gedigen erfarenhet och långtgående kunskaper inom området.

Program

09:00 Inledning av dagens moderator, Jenni Laapotti, Digitalsnack
09:15 Användning av AI inom Hälsa och sjukvård, Torbjörn Hägglöf, IBM
10.00
– 10:30 Kaffe och nätverkande
10:30 Hur tränar man en Chatbot, Henrik Sjöstrand, IBM
11:15 Vad kan IBM:s Watson-plattform användas till inom AI-området, Frode Langmoen, IBM
12:00 – 13.00 Lunch och nätverkande
13:00 Superträning med verksamhetsutveckling och nya AI-kompisar, Martin Högenberg, CGI; Helena Collin, Företagsfabriken; Johan Thor, Södra
13:45 Kan vi verkligen förutsäga framtiden med artificiell intelligens? Joakim Åström, CGI ger oss svaret när han berättar om erfarenheter från CGI och deras kunder.
14:30 Avrundning Jenni Laapotti, Digitalsnack
14.45 – … Individuella möten med utställare och föreläsare

När: Onsdag 29 mars kl 09:00 – 15:30

Var: NY200 på Ekonomihögskolan, Kalmar Nyckel, Gröndalsvägen 19 i Kalmar

Anmälan: senast den 28 mars här, men vänta inte för länge – antalet platser är begränsade!

 

Mer om föreläsarna

Dagens moderator, Jenni Laapotti, är digital media strateg och poddare. När hon inte driver podden Digitalsnack, en podd om digitala och sociala medier, hjälper hon företag att förbättra närvaron i digitala medier.

Torbjörn Hägglöf, Consultant, Cognitive Business Solutions, IBM Global Business Services. Konsult i IBM Cognitive Business Solutions med lång erfarenhet av att införa Kognitiva stöd som skapar genomgripande förändringar i de sätt som människor möter samt interagerar med varandra, får tillgång till rätt information i sitt sammanhang och evidensbaserade rekommendationer som underlag för beslut.

Henrik Sjöstrand är IBM Certified Senior IT Specialist samt the Open Group Master Certified IT Specialist inom IBM Software Group.
Frode Langmoen, teknisk chefspecialist på IBM Global Business Partners, kommer att prata om hur företag kan använda IBM:s Watson-plattform inom AI-området för att dra intelligenta slutsatser ur stora mängder information.
Martin Högenberg, Innovationsexpert på CGI, har lång erfarenhet av arbete inom innovation, affärsutveckling och forskning och kommer att visa hur man kan träna och och verksamhetsutveckla med hjälp av AI samt några praktiska exempel från industrin.

Joakim Åström arbetar som lösningsarkitekt på CGI med fokus på digital transformation och artificiell intelligens (AI) – arbetar bl.a. med innovativa lösningar som disruptivt kan rationalisera företag, organisationer, bidra till ekologiskt hållbara samhällen.

Helena Collin är vd och har byggt upp Kronobergs företagsinkubator och har en mycket god insyn i Innovationssverige. Intresset för innovationer och nytänk inom ny teknik av alla dess slag har alltid varit stort och då inte minst från tiden som studioföreståndare på ett av Sveriges IT-forskningsinstitut som numera finns under Ri.se.

Johan Thor är chef för Södras nya innovations- och digitaliseringsavdelning. Han kommer att delge sin bild av de utmaningar som Södra står inför och hur de valt att tackla dem, bland annat med hjälp av machine learning.

Eventet AI i allt från hälsa till processindustri sponsras även av projekten:

RUVeS och RINK

och arrangeras av:

i samarbete medLogga: IEC. Klicka för högupplöst png-bild.

som en del av

Logga: IEC Digitalaveckan. Klicka för högupplöst png-bild.