Lnu_Symbol_Kalmar_Vaxjo

2016-04-08

Studier visar att ökad konkurrenskraft och innovationsförmågan främst påverkas av att individer kompetenshöjs på avancerad nivå och att de kombinerar studier och arbete och på så sätt bygger expertkompetenser. Linneuniversitetet har genom KK-stiftelsens program för Expertkompetens för innovation fått drygt 10 miljoner för att skräddarsy utbildning för näringslivet på avancerad nivå.

Ola Petersson, universitetslektor på Linnéuniversitetets institution för datavetenskap, och Ariaanit Kurti, lektor och universitetslektor på Linnéuniversitetets institution för datavetenskap.

Ola Petersson, universitetslektor, och Arianit Kurti, lektor och universitetslektor, på Linnéuniversitetets institution för datavetenskap.

Kurser och utbildningar utvecklas genom att matcha kompetens- och utvecklingsbehov i näringslivet med den kunskap och kompetens som finns på Linnéuniversitetet. Detta förutsätter en nära samverkan mellan akademisk miljö och företag i utvecklingsarbetet, under föreläsningen får du möjlighet att lära dig om hur du kan bidra till utvecklingen av nya kurser som kan kompetenshöja din personal.

Eftersom utbildningarna är riktade mot yrkesverksamma ställs höga krav på flexibla utbildningsformer. För näringslivet innebär det att deltagande företag kan tillgodogöra sig relevant kunskap vid lärosätet inklusive forskningsresultat genererade där eller globalt, under föreläsningen kommer du även få information om kurser som framtagits i samverkan med företag och som ges till hösten 2016.

Föreläsningen hålls av Arianit Kurti och/eller Ola Petersson – ansvariga för Expertkompetensprojektet

När: Onsdag den 27 april kl 14:50

Var: Filmstaden Växjö – sal 2

Se mer: Delar av föreläsningen kan komma att ges på engelska.