2017-03-31

På Digitala veckans konferensdag om Artificiell intelligens (AI) gavs unika möjligheter att se och höra hur man kan använda AI för att effektivisera en verksamhet. Och det handlar om saker som finns och kan användas redan nu. 

Här kan du se alla föreläsningar från AI-dagen i efterhand:

AI i allt från hälsa till processindustri – inledning och introduktion

Roland Karlsson, IEC och Kalmar Science Park, inleder AI-dagen tillsammans med moderatorn för dagen, Jenni Laapotti, som är digital media strateg och poddare. När hon inte driver podden Digitalsnack, en podd om digitala och sociala medier, hjälper hon företag att förbättra närvaron i digitala medier.
Videoklippet visas direkt på: https://youtu.be/OgOfhdpwC-4

AI i allt från hälsa till processindustri – AI inom Hälsa och sjukvård

Torbjörn Hägglöf är Consultant, Cognitive Business Solutions, IBM Global Business Services och konsult i IBM Cognitive Business Solutions med lång erfarenhet av att införa Kognitiva stöd som skapar genomgripande förändringar i de sätt som människor möter samt interagerar med varandra, får tillgång till rätt information i sitt sammanhang och evidensbaserade rekommendationer som underlag för beslut.
Videoklippet visas direkt på: https://youtu.be/XOTFAHAdvDI

AI i allt från hälsa till processindustri – Hur tränar man en Chatbot

Henrik Sjöstrand är IBM Certified Senior IT Specialist samt the Open Group Master Certified IT Specialist inom IBM Software Group.
Videoklippet visas direkt på: https://youtu.be/8p1F9M_-Arw

AI i allt från hälsa till processindustri – IBM:s Watson-plattform inom AI-området


Frode Langmoen, teknisk chefspecialist på IBM Global Business Partners, kommer att prata om hur företag kan använda IBM:s Watson-plattform inom AI-området för att dra intelligenta slutsatser ur stora mängder information.
Videoklippet visas direkt på: https://youtu.be/oA_SIhVuhEs

AI i allt från hälsa till processindustri – Superträning med verksamhetsutveckling

Superträning med verksamhetsutveckling och nya AI-kompisar.

Av och med: Martin Högenberg, Innovationsexpert på CGI, har lång erfarenhet av arbete inom innovation, affärsutveckling och forskning och kommer att visa hur man kan träna och och verksamhetsutveckla med hjälp av AI samt några praktiska exempel från industrin.
Helena Collin är vd och har byggt upp Kronobergs företagsinkubator och har en mycket god insyn i Innovationssverige. Intresset för innovationer och nytänk inom ny teknik av alla dess slag har alltid varit stort och då inte minst från tiden som studioföreståndare på ett av Sveriges IT-forskningsinstitut som numera finns under Ri.se.
Johan Thor är chef för Södras nya innovations- och digitaliseringsavdelning. Han kommer att delge sin bild av de utmaningar som Södra står inför och hur de valt att tackla dem, bland annat med hjälp av machine learning.
Videoklippet visas direkt på: https://youtu.be/Iwj0XT36qkc

AI i allt från hälsa till processindustri – att förutsäga framtiden med AI

Kan vi verkligen förutsäga framtiden med artificiell intelligens? Joakim Åström, CGI ger oss svaret när han berättar om erfarenheter från CGI och deras kunder. Joakim Åström arbetar som lösningsarkitekt på CGI med fokus på digital transformation och artificiell intelligens (AI) – arbetar bl.a. med innovativa lösningar som disruptivt kan rationalisera företag, organisationer, bidra till ekologiskt hållbara samhällen.
Videoklippet visas direkt på: https://youtu.be/jrXP9akO7sE