2017-03-30

I Kalmarsalen hölls en mycket uppskattad och välbesökt eftermiddag i e-hälsans tecken. Det var e-hälsomyndigheten som bjöd på en dag full av intressanta föreläsningar och inslag med anledning av att myndigheten nu etablerar stora delar av sin verksamhet i Kalmar.

Föreläsningarna direktsändes även av IEC och här kan du nu se alla filmade föreläsningar i efterhand:

eHälsomyndighetens dag – en inledning


Välkommen till eHälsomyndighetens dag i Kalmar – en eftermiddag i e-hälsans tecken! Ehälsomyndighetens kommunikationschef Eva Reimers inleder eHälsomyndighetens dag i Kalmar.

Direktlänk till filmen på Youtube: https://youtu.be/MuyF1kSFudk

 

eHälsomyndighetens dag – en introduktion


Introduktion till eHälsomyndighetens dag i Kalmar av eHälsomyndighetens tf GD Eva-Britt Gustafsson.

Direktlänk till filmen på Youtube: https://youtu.be/bRWEXwwE4y4

 

eHälsomyndighetens dag – Så arbetar vi för att bidra till framtidens hälsa!


Tomas Lithner, avdelningschef e-hälsotjänster, berättar om eHälsomyndigheten och hur vi använder vår kunskap om digitaliseringens möjligheter för att bidra till ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg.

Direktlänk till filmen på Youtube: https://youtu.be/Yor6ylXT6rs

 

eHälsomyndighetens dag – Sverige bäst i världen 2025


eHälsomyndigheten arbetar för att regeringens vision e-hälsa 2025 ska bli verklighet, bland annat genom att samordna regeringens satsningar inom e-hälsa. Av och med Jesper Olsson, utredare.

Direktlänk till filmen på Youtube: https://youtu.be/qWEcm2ImREU

 

eHälsomyndighetens dag – Nationella läkemedelslistan – från intention till realitet


Med den nationella läkemedelslistan ska vården, apoteken och patienten få tillgång till samlad information från samma källa om vilka läkemedel en patient har fått förskrivna på recept. eHälsomyndigheten har fått regeringens uppdrag att föreslå hur nationella läkemedelslistan ska bli verklighet. Av och med Jean-Luc af Geijerstam, tf avdelningschef stab.

Direktlänk till filmen på Youtube: https://youtu.be/nw8hhZaUTW8

 

eHälsomyndighetens dag – Hälsa för mig – ditt personliga hälsokonto


Hälsa för mig är ett personligt hälsokonto som kommer att finnas tillgängligt för alla som vill kunna samla, överblicka och dela sin hälsoinformation. Hälsa för mig är planerat att öppna under 2017. Av och med: Helene Richardsson, affärsutvecklare Hälsa för mig och Carl Jarnling, enhetschef invånartjänster.

Direktlänk till filmen på Youtube: https://youtu.be/74fVWwVbRDw