Lnu_Symbol_Kalmar_Vaxjo

2016-04-13

Under 2015/2016 har det gjorts en storsatsning på hantering av enorma datamängder – Big Data. Linnéuniversitetet driver en rad olika projekt och initiativ med anknytning till Big Data inom en mängd områden.

Welf Löwe, professor i datavetenskap

Welf Löwe, professor i datavetenskap

Universitetet arbetar för att etablera ett kompetenscentrum DIA@lnu för Dataintensiva tillämpningar och bakom satsningen står 30 forskare varav 11 professorer från 10 olika institutioner och 5 fakulteter. Intresset från det omgivande samhället är stort med allt från privata företag till kulturinstitutioner och kommuner. Hantering av stora datamängder är något som många brottas med och vill hitta bättre lösningar på, nya tjänster och produkter.

Vill du veta mer om arbetet som är på gång – kom då hit och lyssna på Welf Löwe, professor i datavetenskap och en av initiativtagarna med en stark drivande kraft.

När: Onsdag den 27 april kl. 15:40

Var: Filmstaden Växjö – sal 2

Se mer: Vill du få de senaste i ämnet? Prenumerera på nyhetsbrevet Data Intensive Applications Big data – from hype to joint action. Du tecknar dig gratis dig genom att skicka ett mail till BigData@lnu.se