Vilken teknik finns hos Videum VR?

Installerat i källaren finns ett Omnideck tillverkat av bolaget Omnifinity. Omnideck är ett golv som med patenterad teknik möjliggör 360 graders fri rörelse inom den virtuella världen – Gå, springa, hoppa och även krypa. Allt är möjligt. Möjligheten öppnar dörrar till nya dimensioner inom tekniken och stimulerar ytterligare ett sinne vid virtuell upplevelse, rörelsen.

Installerat tillsammans med Omnideck finns en HTC Vive som är ett VR-headset med två tillhörande handkontroller. Tillsammans med golvet skapar vi en virtuell värld i glasögonen som genom fysisk rörelse gör det möjligt att vandra omkring i världen.

 

Hur utvecklar jag för denna miljö?

Vårt VR-labb är kompatibelt med spelmotorn Unity och all utveckling/drift sker via denna motor av två anledningen. Den första är ett enkelt API som gör att Unity kan prata med Omnideck-golvet. Den andra är Unitys ett kostnadsfritt verktyg som ger oss möjlighet att skapa en så öppen miljö som möjligt.

 

Vilka miljöer kommer finnas tillgängliga under IEC Hackathon?

Det kommer att finnas två miljöer att testa sitt arbete i. Det första kommer vara Videum VR’s VR-Labb som är förklarat ovan. Det andra är en HTC-station där det endast kommer ett HTC-Vive.

 

Vart hämtar jag hem Unity? 

https://unity3d.com/get-unity/download

 

Vart hittar jag API för Omnideck?

https://github.com/Omnifinity